Welke tekst op jouw trouwkaart?

Met de trouwkaart geef je een eerste impressie van jullie aankomende bruiloft. Je kan al het thema laten doorschemeren en uiteraard voorziet de trouwkaart mensen van belangrijke informatie over jullie trouwdatum en locatie. Hoe kan je jullie trouwkaart vormgeven zodat het niet alleen een duidelijke kaart is, maar ook een leuke en originele?

Trouwkaart tekst is niet makkelijk

Qua tekst op de trouwkaart is er een bepaald deel dat op iedere trouwkaart staat: informatie over de locatie, data, tijden, eventueel cadeautips en dresscodes. Sommige bruidsparen houden het bij deze informatie en ontwerpen een korte, maar krachtige boodschap in de trouwkaart. Dan is meer ruimte voor decoratie, indien gewenst. Je hebt ook nog verschillende trouwkaarten, want je hebt daggasten en avondgasten (en gasten die op beide dagdelen aanwezig zijn). Je kan ervoor kiezen om voor de gasten die dichter bij je staan een informele trouwkaart te ontwerpen en voor de overige gasten zoals collega’s een iets formelere kaart. Formeel betekent overigens niet dat de boodschap niet vrolijk of uitbundig kan zijn.

Welke trouwkaart?

Voordat je gaat nadenken over de tekst op de kaart, ga je zoeken naar een trouwkaart die past bij jullie huwelijksaankondiging. Er zijn honderden dan wel niet duizenden ontwerpen die al bestaan waaruit je kan kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de professionals op onze website en laat je inspireren. Heb je nog niks kunnen vinden online, ook al heb je al uren lopen scrollen en klikken? Laat dan je eigen trouwkaart ontwerpen. Daarvoor heb je niet eens een uitgedacht idee nodig; geef je voorkeuren aan en een goede ontwerpen weet al een paar aantrekkelijke schetsen te maken die bij jullie passen.

Voor wie zijn de trouwkaarten?

Aan wie stuur je allemaal een trouwkaart? Je familie weet vast al alle ins en outs over jullie aanstaande bruiloft, evenals jullie beste vrienden, maar een officieel kaartje krijgen is natuurlijk altijd leuk. Bedenk eerst wie je allemaal aan familie uit wil nodigen en vraag je af wie daarvan de hele dag of alleen ’s avonds welkom is. Soms klinkt een achter-, achter-, achternicht heel ver weg, maar het kan best zijn dat je dikke vriendinnen met haar bent. Dezelfde schifting gebruik je voor vrienden. Als je al een gastenlijst compleet hebt, kan je die natuurlijk ook gebruiken.

Tekst: Sanne van Bortel