Tips voor de hete zomerbruiloft

Het populairste trouwseizoen komt eraan! Speciaal voor de zomerbruidjes verzamelden wij nuttige tips en informatie van weddingplanners, zodat je de perfecte zomerbruiloft kunt plannen.

Bestel extra corsages

De zomerse hitte is vernietigend voor gesneden bloemen op de bruiloft, vooral voor de corsages. Op de bruiloft kus en knuffel je veel mensen, waardoor de corsage continu wordt geplet. Het warme weer helpt daar niet bij. Zorg dat je een aantal extra corsages bestelt zodat de meest verpieterde exemplaren even kunnen worden omgewisseld voor een verse.

Bereid je voor op heet weer

Klinkt logisch: voorbereiden op hoge temperaturen. Toch vergeten veel bruidjes een aantal zaken, zoals voldoende flesjes water, zonnebrandcrème voor de gasten en parasols voor schaduw. Het waar kan natuurlijk ook omslaan. Zorg dat je overdekte plaatsen hebt zodat het feestje gewoon door kan gaan.

Gebruik het weer in je voordeel

Overdag te warm? Verplaats je bruiloft een paar uur. In de avond kunnen je gasten nog steeds genieten van de heerlijke zomerse temperaturen, terwijl je ook nog een diner bij kaarslicht kunt houden. Ten tijde van het avondfeest is het lekker afgekoeld.

Wees op tijd

De bruid bevindt zich veelal binnen en wordt daar in de watten gelegd, maar wat doen de gasten in de tussentijd? Die wachten buiten in de stralende zon en als ze dan ook nog eens op een verlate bruid moeten wachten, kan dit vervelend worden.

Overweeg luchtige kleding

We weten dat je op een bruiloft nette kleding hoort te dragen, maar als het 30+ graden is kan niemand van je verwachten dat je nog steeds in je black tie komt opdagen. Overweeg een luchtige setje kleding dat nog steeds bruiloftwaardig is. Je zult jezelf dankbaar zijn.

Bescherm je bruidstaart

Hoge temperaturen is voor geen enkel voedsel goed. Ook je bruidstaart krijgt zwaar te lijden onder heet weer. De beste manier om je taart te beschermen is door behulp van botercrème. Botercrème is de beste manier van frosting, maar het is geen wondermiddel. Laat de taart in de koeling staat tot je klaar bent om ‘m aan te snijden. Zo voorkom je ook dat alle insecten in de buurt weten dat er een taart is.

Tekst: Sanne van Bortel