Een opgeblazen gevoel is natuurlijk altijd erg vervelend, maar het slechtste moment waarop je dit kunt krijgen is wel op je bruiloft. Gelukkig kan je veel doen om dit gevoel te voorkomen én om van het gevoel af te komen.
Gezonder eten voor de bruiloft
Wees het opgeblazen gevoel voor! Begin twee weken voor de bruiloft met het vermijden van zout en bewerkt voedsel. Popcorn? Helaas een no go. Soep? Ook niet. Waarom niet? Het antwoord is sodium. Sodium is de hoofdzakelijk de oorzaak van een opgeblazen gevoel. Als je veel zout eet, hou je veel vocht vast. En als je veel vocht vast houdt… Je raadt het vast al. Ook voedsel dat lastig te verteren is kun je beter even laten staan. Een langzame spijsvertering kan namelijk ook zorgen voor een opgeblazen gevoel. Denk hierbij aan producten met veel gluten of zuivel. Ook kunstmatige zoetstoffen dragen hier hun steentje aan bij. Een opgeblazen gevoel kan ook voortkomen uit de manier waarop je eet, dus niet per se wat je eet. Probeer langzaam te eten, met kleine happen. Als je snel eet of veel praat tijdens het eten, krijg je veel lucht binnen.
Vermijd koolzuur voor de bruiloft
Ineens ontzettende zin in een glaasje cola vlak voor je bruiloft? Of stiekem alvast een glaasje bubbels? Vermijd koolzuur tot na de bruiloft, anders loop je de kans dat je een opgeblazen gevoel krijgt. Thee is een betere optie als je snakt naar een beetje smaak aan je drankje.
Hoe kom je van een opgeblazen gevoel af?
Heb je toch last van een opgeblazen gevoel op je bruiloft? Gelukkig kun je daar ook weer van af komen, zelfs zonder het slikken van een pil. Kies voor fruit en groente met veel kalium. Het drinken van bietensap is hierbij de gemakkelijkste oplossing. Cranberrysap helpt ook heel erg goed. In combinatie met het juiste stukje fruit ben jij zo van dat vervelende gevoel af en kan je weer optimaal genieten van je trouwdag!
Tekst: Sanne van Bortel