Het liefst slepen we onze viervoeter overal mee naar toe. Veel pasgetrouwde stelletjes nemen hun hond ook mee op huwelijksreis. Jullie houden net zo veel van de hond als van elkaar, dus why not? Dit moet je weten als je de hond mee wil nemen op huwelijksreis.
Tips voor hond in de auto
Ga je met de auto op vakantie en mag de hond mee? Zorg dan dat de hond veilig achterin kan zitten. Koop een autogordel voor honden. Het is niet alleen veiliger, in sommige landen is het verboden om een hond los in de auto te hebben. Dit mag bijvoorbeeld niet in België, Duitsland en Frankrijk. Een comfortabele plek voor je hond in de auto is de achterbank of in de kofferbak, mits het geen gesloten kofferbak is natuurlijk. Installeer een hondenrek of –net. Een autobench is de meest veilige manier om je hond te vervoeren in de auto, voor jezelf en voor de hond.
Hond wordt wagenziek
Je staat er misschien niet bij stil, maar ook honden kunnen wagenziek worden. Als jouw hond veel last heeft van wagenziekte, is het nog eens te overwegen of je hem echt zoveel plezier doet in de auto. Er zijn echter wel oplossingen voor wagenziekte, zoals Beaphar Reisfit. Deze tabletten geef je een halfuur voor de reis.
Voldoende pauzes onderweg
Als je zelf op vakantie gaat, neem je vaak pauze om je even op te frissen, naar het toilet te gaan en iets te eten en te drinken. Dat is voor je hond niet anders. Ga je er zelf uit, laat je hond er dan ook uit. Heb je honger of dorst? Laat je hond dan ook iets eten en drinken. Jij kunt onderweg nog eten en drinken, de hond natuurlijk niet. Plan iets vaker een pauze in dan normaal. Het is ook fijn om af en toe de benen te strekken voor je hond.
Hondenvoer op vakantie
Je kunt natuurlijk een zak voer in de auto gooien, maar vers vlees neem je niet zo gemakkelijk mee. Tegen de tijd dat je aankomt op bestemming is het vlees niet vers meer en bovendien ruikt het behoorlijk in de auto. Kies voor een brok met een hoog percentage aan vlees en vis, zoals Farm Food of Renske.
Hond kwijt in buitenland
Laten we het niet hopen, maar mocht je de hond uit het oog verliezen, dan kan dat je huwelijksreis behoorlijk verpesten. Zorg dus dat je hond gechipt en geregistreerd is en geef je hond een penning of adreskoker om z’n halsband. De halsband blijft op vakantie om. Zo kan je met een gerust hart je geliefde haarbal meenemen op huwelijksreis.
Tekst: Sanne van Bortel