Hij werkt al vele jaren als cateraar en heeft de meest verrassende dingen gezien. Hij verzorgt de catering voor verjaardagsfeesten, jubilea, zakelijke evenementen en natuurlijk… bruiloften.
In de loop der jaren is hij op de mooiste plekken geweest, heeft de meest luxe woningen en feestgelegenheden bezocht maar stond ook regelmatig in tentjes op een festival. Hij heeft inmiddels veel ideeën opgedaan en tijdens zijn vakanties en op vrije dagen bezoekt hij markten, restaurants en wijnhuizen. Hij luistert naar de wensen van zijn opdrachtgever, bespreekt het budget en na een degelijk gesprek doet hij een voorstel. Niets vindt hij leuker dan de blije gezichten te zien als hij zijn buffetten opzet en al is het feest nog zo klein; hij maakt er altijd weer iets bijzonders van.
Deze keer betrof het een bruiloft. De bruid kwam uit Thailand, haar bruidegom was half Nederlands half Engels en beiden werkten ze voor een internationaal bedrijf. Het gevolg hiervan was dat ze ook veel internationale familie en vrienden hadden en velen van hen zouden op de bruiloft komen.
Wat te doen?
De bruid was bang dat haar familieleden de Nederlandse keuken niet zouden waarderen en de bruidegom vond dat de gerechten niet te pittig en exotisch mochten zijn. Na enig diep nadenken sprak de cateraar: ‘wat zouden jullie denken van street-food?’Ik maak typische gerechten die zo uit de hand gegeten kunnen worden van verschillende, internationale keukens. We zetten overal kleine kraampjes op en laten duidelijk zien wat het thema is. We maken er een gezellig lopend buffet van en laten de gasten eten aan sta-tafels zonder dat ze een vaste plek krijgen.
Mix van streetfood
Het aanstaande paar was verrukt, gaven hem de vrije hand en het bleek een uitstekende keuze want toen het gezelschap aan het begin van de avond de zaal betrad, vonden ze kunstig gedecoreerde kraampjes uit verschillende landen. Vanzelfsprekend was er ter ere van de familieleden uit Thailand een kraampje ingericht met gerechten als Pad Thai en diverse loempia’s. Voor de Engelsen was er de traditionele fish and chips. Er waren Italiaanse pizza’s die ter plekke werden bereid, er waren falafel en gevulde pitabroodjes uit het Midden Oosten, een Indonesisch saté-kraampje, Taco’s uit Mexico en een echte hotdog- en hamburger kraam uit Amerika. Voor de liefhebbers waren er verder Hollandse frieten, geserveerd in een vrolijk geblokte puntzak.
Heerlijke nagerechten
Het dessertbuffet stond volgeladen met churros uit Spanje, roomsoesjes uit Frankrijk, Italiaans ijs en tiramisu, Turkse baklava en grote Pavlova taarten die zo geliefd zijn in Engeland. De gasten genoten en later hoorde de cateraar van de bruid dat dit een gouden greep was geweest. Gasten liepen af en aan en kwamen makkelijk met elkaar in gesprek en daar had ze zich nu juist zo’n zorgen over gemaakt. Zie je wel, dacht de cateraar tevreden. Eten verbroedert!
Ben je op zoek naar bruiloft food? kijk eens bij de catering en vind jouw smaak!
Geschreven door Anne Pennekamp