Tijdens de voorbereiding van jullie bruiloft en natuurlijk tijdens de bruiloft zelf doen zich genoeg momenten voor om te genieten van een heerlijke cocktail. Alleen een beetje jammer dat er zoveel calorieën in zitten… Er bestaan echter ook calorie-arme cocktails, haleluja! Happy cocktail hour!
Recepten voor gezonde fruitcocktails
Zin in een cocktail met heerlijk vers fruit? Probeer dan eens deze mimosa met granaatappel.De ingrediënten zijn allemaal natuurlijk en daarom een stuk gezonder (of minder ongezond) dan normale cocktails. Het enige dat je nodig hebt is een fles champagne of prosecco, drie verse sinaasappels, een kopje granaatappelpitten, sinaasappelschil en kokosnootsuiker. Geen zin in een cocktail, maar in een margarita? Dan is de honinglimoen-margarita er één die je niet mag overslaan. Je hebt 350 ml limoensap nodig, 120 ml citroensap, een halve kop honing, een kop water, 300 ml tequila en 150 ml Cointreau. Serveer gekoeld met ijs. Verantwoord smullen!
Piña Colada? Piña Vodka!
Een piña colada is een vrij zware cocktail qua caloriën. De piña vodka is een stuk lichter en minstens net zo lekker. Er zit kokoswater in, wat uitdroging voorkomt. Wat heb je nodig voor dit heerlijke drankje? Niet zo veel: 175 ml kokoswater, 30 ml vodka, een scheut ananassap en natuurlijk ijs. Snel gemaakt, snel genieten.
Behoefte aan een echte dorstlesser? Deze cocktail hydradeert je met de sappige watermeloen en de munt zorgt voor een frisse twist. Ideaal voor een hete zomerdag… en nacht. Fruitsuikers maken de cocktail op een natuurlijke manier zoet. Voor deze cocktail heb je 175 ml watermeloensap nodig, 30 ml vodka, een theelepel citroensap en een paar muntblaadjes ter garnering.
Bloody Mary
Wie is er niet gek op Bloody Mary’s? Mocht je er nog nooit één gehad hebben, dan is dit het moment. Een Bloody Mary ligt best zwaar op de maag, omdat er veel ingrediënten in zitten. Gelukkig zijn het (bijna) allemaal gezonde ingrediënten: 85 ml vodka, anderhalve kop tomatensaus, eenvierde kop basilicum, sap van één citroen, een theelepel Worcester-saus, een theelepel Tabasco, een theelepel mierikswortel, een snufje peper en een selderij voor garnering. Smullen maar!
Sanne van Bortel