Creatieve tafeldekking

Er zijn heel veel mogelijkheden om een tafeldekking mooi gestileerd en ook nog comfortabel te maken. Daarbij kun je ook denken aan het menu en de schikking daarvan. Hoe combineer je tafeldekking en eten?



Een tafeldekking is het meest praktisch wanneer er niet teveel op tafel staat. Het is natuurlijk wel zo prettig als gasten die tegenover elkaar zitten, elkaar zonder belemmering kunnen zien en spreken. Dit betekent niet dat je alleen maar kleine voorwerpen moet kiezen om op tafel te zetten, want veel kleine voorwerpen maakt het geheel juist druk.

Denk ook aan de menukaart. Stel, het is herfst en de menukaart is hierop aangepast. Zoek dan een bijpassende herfstkleur voor de menukaarten en servetten en laat de rest van het textiel in een neutrale kleur. Qua decoratie zijn een paar blaadjes of eikels op de tafel heel erg leuk en sfeervol. Zo kun je bij elk seizoen wel iets bedenken. De gouden regel is echter: maak het niet te druk, zodat de gasten voldoende ruimte hebben om te eten.

Tekst: Sanne van Bortel