Een bruiloft is niet bepaald goedkoop en als je kunt besparen op bepaalde gebieden zonder dat het afbreuk doet aan de ervaring, dan is dat mooi meegenomen. Op de bruiloftscatering kun je op vijf manieren besparen zonder dat je gasten honger lijden. Lees hier hoe je dat doet!
Hors d’oeuvres op je bruiloft
Hors d’oeuvres is een aperitief en kan bestaan uit zowel warme als koude hapjes. Als je kiest voor een koud aperitiefje op je bruiloft, heb je geen koks nodig – er wordt immers niks gekookt. Als je uit gaat van vijf aperitiefjes per persoon, kan je de cateringskosten met de helft verminderen. Denk aan een stokbroodje met kruidenboter, kaasplankjes en olijfjes. In combinatie met een glaasje bubbels legt dit een goede bodem voor het bruiloftsdiner.
De 1e gang van het bruiloftsdiner
Vraag je cateraar om gebruik te maken van lokale producten, dat scheelt een hoop in de kosten. De producten zijn lekker vers en je steunt er de lokale bedrijven mee. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke leuk om een streekgerecht te serveren op je bruiloft. Het enige risico dat hieraan verbonden is, is de kans dat sommige gasten het gerecht niet lusten. Gelukkig hebben deze gasten al een bodempje en er is altijd nog een tweede gang!
De 2e gang van het bruiloftsdiner
Serveer een gerecht dat heel toegankelijk is voor iedereen, zoals pasta. Pasta is eenvoudig aan te passen aan dieetwensen en je kunt er flink mee besparen op je cateringskosten. Als je graag vis of vlees wil serveren, vraag je cateraar dan om goedkopere opties, zoals kabeljauw in plaats van heilbot. Daarmee bespaar je gemiddeld per persoon dertien euro.
h2>Koffie en dessert op je bruiloft
Het serveren van koffie op je bruiloft kost je ongeveer vijf euro per persoon, of de gasten het opdrinken of niet. Hier kun je kiezen voor een food truck zodat je naast koffie ook iets lekkers kunt presenteren, zoals jullie favoriete donut, thee of melk met koekjes voor degenen die geen koffie drinken.
Cocktails na het bruiloftsdiner
Zoete cocktails vullen enorm en ze zijn een heerlijke afsluiter van een goed diner. Voor degenen die nog net niet helemaal vol zaten en voor degenen die graag afsluiten met een zoetigheid is de cocktail ideaal. Daarnaast is dit drankje ook een mooi bruggetje: een afsluiter van het diner en een starter van het avondfeest.
Sanne van Bortel