Bak je eigen bruidstaart met een bovenlaag van marsepein.
De taart is 3 verdiepingen hoog en te versieren met fruit, eetbare bloemen, decoratie, lint van verschillende kleuren satijn en nog veel meer… De smaak en kleur kan je per laag anders maken en je kan ook (zelfgemaakte) jams, (geweekt) fruit en chocolade/caramel pasta in de tussenlagen toevoegen.
Recept voor een stevige Botercrème (1 laag)
Ingrediënten:
200 gram ongezouten roomboter
200 gram poedersuiker
Bereiding:
Zorg ervoor dat de Roomboter op kamertemperatuur is en snij de roomboter in blokjes en doe deze in een mengkom. Mix nu de Roomboter tot het zacht en romig is, zet even de mixer uit (tegen het stuiven) en voeg nu gezeefde (tegen klontjes) poedersuiker toe. Mix nu de Roomboter en poedersuiker zeker 10 minuten lang op de hoogste stand. Hierbij kan je allerlei lekkere smaken toevoegen. Zoals chocoladepoeder, chocoladepasta, kaneelpoeder, sinaasappelsap, Rum, Amaretto, Malibu. Blue Curaçao of Pisang Ambon geven naast smaak ook een leuke kleur aan je botercrème. De Botercrème smeer je tussen de cake lagen en als plaklaag voor het marsepein.
Recept voor de bovenlaag van marsepein (1 laag)
ingredienten:
250 g poedersuiker
250 g amandelpoeder of fijngemalen amandelen
2 eieren en alleen het eiwit niet de gele dooier.
1 thee lepel citroensap
en een mespuntje zout
bereiding:
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot er een glad mengsel ontstaat. Laat het vervolgens minimaal één dag in de koelkast opstijven. Wil je het kleurrijk maken? Voeg dan eetbare kleurstof aan het mengsel toe. Je kan elke laag een andere basis kleur geven. De marsepein rol je uit tot een grote dunne plak en vouw je over de taart.
Toch liever een bruidstaart van een professional?