Verlovingsringen en trouwringen. Waarin verschillen ze eigenlijk? Wat kosten ze allebei ongeveer? Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar in dit blogartikel proberen we een zo goed mogelijk beeld neer te zetten. Als eerste: wat maakt een ring eigenlijk een verlovingsring?
Wat maakt een ring een verlovingsring?
Hoe kan het dat een bepaalde ring direct de uitstraling heeft als verlovingsring? Eigenlijk zou alles kunnen gelden als verlovingsring, zolang er maar een aanzoek mee wordt gedaan. Of het dan een stukje touw is dat je om je vinger krijgt geschoven, een snoepring of een echte fonkelende diamanten ring – dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. Maar het liefste zien wij dames natuurlijk een echte ring van edelmetaal met een mooi diamantje. De klassieke verlovingsring is de ‘solitair ring’. Deze ringen hebben een grote steen en zijn gemaakt van goud of witgoud. De steen is meestal een diamant. Uiteraard hoef je niet te kiezen voor zo’n verlovingsring. Zoals gezegd kan een verlovingsring van alles zijn. Kies wat bij je past!
Wat is duurder, een trouwring of een verlovingsring?
De verlovingsring is vrijwel altijd duurder dan een trouwring. Dit komt omdat de verlovingsring meer pracht en praal bevat dan een trouwring. Vaak zijn trouwringen glad, zonder steen. Al kan dat natuurlijk prima, het is wederom maar net wat jullie mooi vinden. Een verlovingsring of trouwring kun je zo duur maken als je wil.
Simpele verlovingsring kopen
Of je nu voor een ring vol steentjes en diamantjes gaat of liever een minimalistische met weinig poespas: voor elke voorkeur is meer dan genoeg keuze. Het is overigens niet gezegd dat een simpele verlovingsring goedkoper is, ook de kwaliteit van de materialen en de diamanten spelen een grote rol. Kwaliteit is wel iets wat je wil voor de verlovingsring, dus verkijk je er niet op dat een minimalistische ring weinig zou moeten kosten.
Wat kost een verlovingsring gemiddeld?
Tja, zo’n verlovingsring: da’s een duur geintje. Je hebt vast wel eens gehoord dat je er een bepaald salaris aan uit moest geven. Maar waarom? Eigenlijk is dat een gekke regel. Het kan zo duur zijn als je zelf wil, maar vergeet niet dat je waarschijnlijk maar één keer een verlovingsring koopt en dat deze een leven lang mee moet gaan. Het mag dus best iets meer kosten, maar dat hoeft niet! Kijk vooral bij veel verschillende juweliers om een goed beeld te krijgen van wat een verlovingsring ongeveer kost. Bepaal daarna wat je er zelf aan kwijt wil en houd je er ook echt aan (is moeilijk!). Er is altijd een perfecte ring te vinden in het budget dat je zelf hebt gesteld, ook al duurt het soms wat langer voor je het hebt gevonden. Succes!
Tekst: Sanne van Bortel