Côte de boeuf van de BBQ op een zomerse bruiloft

Côte de boeuf is heerlijke steak gesneden uit het ribstuk van het rund. Dit malse vlees is hierdoor heerlijk voor op de barbecue. Een lekkernij waar jij en je gasten zeker van zullen smullen. Nu het warme en zonnige weer om de hoek komt kijken, is het belangrijk dat wanneer je een bruiloft organiseert het eten ook binnen deze zomerse thematiek valt. Dit BBQ recept is voor 4 personen.

Benodigdheden:

– 1 côte de boeuf

– 10 g bieslook

– 1 teen knoflook

– 1 el olijfolie

Kookgerei:

– barbecue

– knoflookpers

– vleesthermometer

– aluminiumfolie

– kwastje

Bereidwijze:

    • Laat als eerste zowel de boter als het vlees op kamertemperatuur komen.

 

    • Steek de barbecue aan en breng deze tot minimaal 250 graden. Plaats het rooster niet direct op de barbecue.

 

    • Breng de côte de boeuf op smaak met zout en peper (bestrooi alle kanten) en gebruik een kwastje om deze met olijfolie in te smeren.

 

    • Doe de boter in een kommetje, maak de bieslook fijn met een scherp mes en strooi deze er doorheen.

 

    • Pers ook het teentje knoflook erover. Meng hierna alles goed in een kommetje.

 

    • Grill dan vervolgens de côte de boeuf in 10 tot 12 minuten gaar op 250 graden. Keer halverwege het vlees

 

    • Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees en bepaal hoe doorbakken je het vlees wilt. Rood vlees: 50 °C, medium-rood vlees: 54 °C, medium vlees: 60 °C.

 

    • Wanneer het vlees is zoals je wilt, verpak het dan losjes in aluminiumfolie en laat het 15 minuten rusten.

 

    • Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer met de boter.