Hoe vaak en wat je precies post over je relatie kan heel veel zeggen over de kwaliteit van je relatie of huwelijk. Er zijn verschillende opties:
♥ Je uit vaak frustraties over je relatie op social media;
♥ Je post nauwelijks iets over je relatie;
♥ Je post continu over je relatie;
♥ Je post heel af en toe over je relatie;
♥ Je post frequent liefdesbrieven naar je partner;
♥ Je post alleen foto’s als ze perfect zijn;
♥ Je post vrijwel alleen selfies.
Frustraties uiten over relatie
Het is goed om af en toe frustraties te uiten over je relatie, maar doe dat in private kringen. Bijvoorbeeld met je partner zelf – dat is ook nog eens nuttig. Of het nu met een vleugje humor is of niet, je frustraties uiten over je relatie op social media komt hoe dan ook bij je terug, en niet op een leuke manier. De kans is groot dat je partner zich blootgesteld voelt aan de hele wereld en bovendien schets je geen goed beeld van je relatie als je alleen de dingen noemt die je frustreert. Je schendt hiermee de privacy van je partner. Bovendien is het niet belangrijk wat anderen denken over jullie relatie – dat gaat alleen jullie tweeën aan.
Nauwelijks posten over relatie
Als je niet vaak op social media zit, is het ook niet raar dat je niet vaak een bericht post over je relatie. Als je echter wel vaak berichten post die nauwelijks over je partner of relatie gaan, kan het twee dingen betekenen: of je focus ligt niet op je relatie, je schaamt je zelfs voor je relatie en je waardeert je relatie niet zoveel als andere aspecten in je leven, of je hecht veel waarde aan privacy en intimiteit en wil jullie relatie graag privé houden.
Continu posten over relatie
Als je alleen maar op social media zit om dingen te posten over je relatie, dan kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je iets moet bewijzen tegenover de wereld. Dat kan wijzen op onzekerheid bij jou of over je relatie. Op alles reageren wat je partner doet of je partner overal bij betrekken op social media is een teken van afhankelijkheid. Als je dit doet of als je partner dit doet, probeer je diegene als het ware te claimen.
Af en toe posten over relatie
Als de posts over je relatie in balans zijn met de posts over andere aspecten in je leven, dan heb je een gezonde relatie en post je over je partner of je relatie puur omdat dit je gelukkig maakt. Zo geef je mensen een kijkje in je leven, zonder alles bloot te leggen. Dat je gelukkig bent en een goed leven leidt, hoeft niet bevestigd te worden door anderen.
Liefdesbrieven aan je partner posten
Voel je vaak de drang om een liefdesbrief of –verklaring te schrijven en deze op social media te posten? Dan is het hoogstwaarschijnlijk niet oprecht. Het is heel mooi dat je wil laten zien dat je van iemand houdt, maar zoals bij alles is het goed om dit met mate te doen. Schrijf een echte brief en houd deze privé. Laat je volgers ook eens iets anders leuks zien in plaats van je liefdesbetuigingen.
Alleen perfecte foto’s posten
Hoe we een foto posten op social media zegt veel over wie we zijn en hoe gelukkig en zelfverzekerd we zijn. Als je jezelf erop betrapt dat je alleen foto’s post waar je perfect op staat, of zelfs foto’s aanpast voordat je ze post, dan kan het zijn dat je heel onzeker bent of niet tevreden bent met jezelf. Hetzelfde kan gelden voor je relatie. Je probeert de wereld ervan te overtuigen dat je relatie perfect is, terwijl dit niet het geval is.
Vrijwel alleen maar selfies posten
Verreweg de meeste foto’s die je post, zijn selfies. Er is niks mis met een goede selfie, maar als je tijdlijn volstaat met alleen foto’s van jezelf, dan is het duidelijk dat je erg veel aandacht nodig hebt. Vooral als je je partner uit de foto cropt en nauwelijks iets over je relatie vertelt op social media. Je relatie is dan geen prioriteit in je leven. Als één van de twee partners continu aandacht krijgt (gewild of ongewild) kan dat voor problemen zorgen in een relatie. Neem dus ook eens een leuk kiekje samen! Dat is sowieso veel leuker dan alleen.
Tekst: Sanne van Bortel