Naakte bruidstaarten dé trend op bruiloften

Bij de meeste bruidstaarten wordt er veel fondant, marsepein en glazuur gebruikt om de mooiste creaties te maken, maar in deze nieuwe trend is naked helemaal hot. Naakte bruidstaarten zien er vers en super smakelijk uit!

Bakkers specialiseren zich in ‘naked cakes’

Sinds 2013 stijgt de populariteit van de zogenaamde naakte taarten, oftewel de taarten zonder fondant of glazuur aan de buitenkant. Echter waren niet alle bruiden even wild van deze opkomende trend. Sinds bakkers zich specialiseren in het fenomeen, zijn steeds meer bruiden ervan overtuigd dat dit dé taart is voor hun bruiloft. Om de taart toch een prachtige look te geven, worden de laagjes tussen de taart steeds uitgebreider en creatiever. Eén laagje aardbeiencrème is niet meer genoeg. Er wordt gespeeld met verschillende kleuren fondant en verschillende smaken en kleuren crème. Ook verschillende kleuren en smaken cake maken van de taart een kleurrijk geheel.

Fruit tussen de laagjes bruidstaart

Het mooie van zo’n robuuste, naakte taart is dat je van alles tussen de laagjes kunt stoppen en dat je ook nog kunt zien wat er allemaal tussen zit. Bij een taart die bedekt is met glazuur of fondant zie je niet wat er allemaal aan de binnenkant zit. En dat terwijl de binnenkant van de taart minstens net zo belangrijk is als de buitenkant! Kies een aantal fruitsoorten om tussen de lagen te stoppen. Niet alleen erg lekker, het staat ook nog eens heel leuk, al die verschillende kleuren en vormen. Een ander voordeel van bruidstaart zonder fondant of glazuur is dat ze sneller uitdrogen. De bakker moet dus jouw bruidstaart wel vers bereiden op de grote dag zelf. Gelukkig kosten deze taarten ook minder tijd om te maken. Zoek je nog een goede bakker voor jouw bruidstaart? Kijk bij onze professionals!

Tekst: Sanne van Bortel