Een Marokkaanse bruiloft is in vele opzichten anders dan een Nederlandse bruiloft. Zo worden er enorme bedragen gespendeerd en worden er doorgaans meer gasten uitgenodigd. Ook duurt een Marokkaanse bruiloft meestal drie dagen.
Marokkaanse bruidsfotograaf
Menig bruidsfotograaf zal zich op een Marokkaanse bruiloft voelen als een kind in een snoepwinkel. Zulke bruiloften zijn altijd super feestelijk en vooral kleurrijk. Er wordt heel veel gedanst en de bruidsjurk wordt meerdere keren vervangen. Alle vrouwen zijn erg kleurrijk en feestelijk aangekleed en vaak versierd met henna. Een Marokkaanse bruidsfotograaf kijkt elke keer zijn ogen uit. Het lijkt wel alsof alles en iedereen enorm fotogeniek is! Er komen ook veel oude tradities voorbij, dat zorgt voor de nodige traan en de vele mooie momenten om te fotograferen.
Marokkaanse trouwlocatie
De zaalversiering is ongelooflijk uitgebreid bij Marokkaanse bruiloften. Bij hele traditionele feesten wordt het trouwfeest vaak op verschillende locaties gevierd. De mannen en vrouwen vieren het apart, om later op de avond samen te komen. Op een speciale huwelijkskamer wordt dan het huwelijk voltrokken. Een beetje omgekeerd dus van de Nederlandse traditie, waar je eerst getrouwd wordt en daarna feest viert.
Marokkaanse catering
De vele vrolijke kleuren en uitbundige stemming zorgt voor een gelukzalig effect. De Marokkaanse catering is – net zoals alles, eigenlijk – erg uitbundig en uitgebreid. Zo wordt de bruidstaart samen aangesneden en elke gast krijgt een stukje. Naast de taart zijn er vaak ontzettend veel hapjes en is er ook een moment waar iedereen een stevige maaltijd nuttigt.
Sanne van Bortel