Er is niemand die zelf gaat koken op hun bruiloft en veel locaties hebben al de voorzieningen om al het eten en drinken te regelen. Maar wat als je een locatie vindt, die deze voorzieningen niet heeft? Dan ga je op zoek naar een traiteur.
Lekker eten
Een traiteur, een Franse benaming, is een kok of in de meeste gevallen een bedrijf. De traiteur verzorgt het eten en drinken op jouw bruiloft. Er is een verschil met een cateringbedrijf, want zo zou een traiteur alleen voor het eten zorgen en bijvoorbeeld niet voor de bediening. Toch doen heel veel traiteurs dit tegenwoordig wel om zich veelzijdig en klantvriendelijk op te stellen. Een traiteur is dus een ander woord voor catering en belichaamt tegenwoordig veel meer dan alleen het eten. Vraag bij onze traiteur professionals eens naar de mogelijkheden.
Wat regelt de traiteur?
Een traiteur is heel veelzijdig en flexibel en zal in de meeste gevallen voor de bruiloft bij je thuis langskomen om alle wensen en mogelijkheden te bespreken. De traiteur kan veel verschillende soorten maaltijden maken, aangepast op jullie thema of op bijvoorbeeld het seizoen. Ook hebben ze creatieve oplossingen en alternatieven voor vegetariërs of mensen met allergieën. Vergeet dit niet te vragen bij je gasten!
De traiteur kan allerlei hapjes, buffetten en maaltijden maken voor op jullie bruiloft. Alles kan naar wens worden gemaakt. Denk naast hapjes en maaltijden ook aan amuses, een high tea, buffetten met verschillende landenthema’s of seizoensthema’s, desserts, salades, tapas, lunches en zelfs stamppotten voor grote aantallen mensen. In veel gevallen kan een traiteur ook de materialen en het personeel regelen, mocht dat niet aanwezig zijn op de locatie.
Tekst: Sanne van Bortel